Saturday, 29 September 2012

Selamat datang~

     Kedengaran alarm subuh dari HTC Desire 3D ku, lantas ku bangkit dari pembaringan ku. Entah mengapa cepat benar ku bangun pagi itu. Kebiasaannya ku mengambil masa lebih kurang 5minit sebelum bangun yg sebenar-benarnya bangun. Ohhh hari ini, 28 September hari yang penting. Lantas ku menyiapkan diriku untuk menunaikan solat fardhu subuh. Tetapi sebelum tu perlu diingat bahawa solat sunat rawatib subuh adalah solat sunat yang besar nilainya.

Rasulullah s.a.w bersabda:
 
رَكْعَتَا الْفَجْرِ خَيْرٌ مِنْ الدُّنْيَا وَمَا فِيهَا.
Maksudnya:
Dua rakaat sebelum Subuh itu lebih baik dari dunia dan isinya. – Hadis riwayat Imam Muslim dalam Shahihnya, Kitab Sholaatil Musaafiriin wa Qashruhaa, no: 725. 
 
     Selesai menunaikan solat, aktiviti harian ku ialah membaca al mathurat serta mengaji sehelai 2 muka surat Al Quran. Rasa tak lengkap diri tanpa menitipkan ayat-ayat suci Al Quran dalam kehidupan seharian. Selesai solat sunat dhuha, diriku segera mennyiapkan diri untuk keluar. Keluar ke serting. Gaji dah masuk woooo~ Kuar duit nak bayar bil telefon & tukar plan telefon yang mahal ni. Kasi mulah silikit maaa~ orang sana pkai maxis wooo~

     Sekali lambat pula orang celcom ni menguruskan hal tukar plan baru celcom. Last-last nak kasi cepat tukar nombor telefon. Kepada rakan-rakan yang mengenali diriku ambil nombor telefon kat facebook ku. Ok. Thanks sambung balik cerita. (ni pahal ayat guna bahasa pasar? starting cam ayat novel). Nevermind, si dia menelefonku mengatakan mereka telah memasuki simpang ke Pasir besar (dari arah gemencheh tampin).

     Alamak, teruk dah ni. Perlu segera. Jauh plak sekarang. Sekarang di bahau. Kurang-kurang 15minit nak sampai. Myvi putih ibu ku pecut laju menuju ke BHP pasir besar seperti yang telah dijanjikan. Di sana kiriku perlu menjemput adik-adik dari uitm lendu & salah seorang daripadanya aku ingin bawa berjumpa ibu bapa ku. Siapa? Tungguuu~


1 comment:

There was an error in this gadget