Thursday, 26 July 2012

Resurrected

  
  I am resurrected...no no I mean my computer have been came back to life. Oh my Kelingish(ok aku seorang yang racist). Setelah sebulan lebih barulah komputerku dihantar untuk direpair. Power supply komputer down lagi. Adoi letih la macam ni. Dalam masa beberapa bulan aku tukar power supply untuk kali ke3. Memang bermasalah betol sistem elektrik kat rumah ni, oleh kerana itu ibu ku tidak mahu lagi membeli peralatan elektronik such as ricecooker, microwave & etc lagi sebab pakai sekejap je dah rosak. Masak semua pakai dapur gas saja lagi mudah.

     Ok masih belum terlambat untuk aku mengucapkan selamat berpuasa kepada semua umat Islam. Moga Ramadhan laki ini.....damn** typo...moga Ramadhan kali ini lebih bermakna. Taraweh still penuh lagi? Sekarang dah mengaji sampai juz7 ke?(since dah seminggu berpuasa) kalau belum marilah kita sama-sama kejar sebelum Ramadhan ini berakhir. Alhamdulillah aku sihat sahaja, still ensem macam biasa. (duhhh~ takde benda lain ke nak tulis?)

     Ramai yang bertanyakan kepadaku adakah aku berpuasa penuh?yela aku kan still tak sembuh lagi. Oh aku bukannya gastrik~ untuk tak berpuasa aku cuma sakit kaki je. Kaki aku tak dak mulut nak makan. So nothing to worry. Puasa sentiasa penuh macam tahun-tahun lepas. Aku sememang tiada idea pon nak ditulis dicoret di sini. Tetapi insyallah tak lama lagi, adik perempuanku (Zai) akan berangkat ke Indonesia. Universitas Hasanudin. Jurusan medic. Alhamdulillah Ramadhan kali ini antara yang bermakna buat ibu dan ayah kerana impian untuk melihat salah seorang daripada anaknya menjadi doktor hampir tercapai. Harap-harap zai berjaya di sana. Jangan nak balik kosong je. Nanti along lompang baru tau.

     Walaubagaimanapun, zai akan bertolak pada minggu hadapan (6/8). Berita itu semenangnya menggembirakan ahli keluargaku tetapi tidak adik yang sedang menuntut di MRSM trolak.
"Alaaaa~ raya ni tak bestla..xde kak zai~ angah pon koleng tak tentu balik...tak bestlaa~" (perhatian adik beradik ku sudah biasa dengan perkataan yang berunsur ke'racist'an ni. Jangan tersentap pulak).
Mungkin eid kali ini akan sunyi tanpa zai & fath(tentera). Dulu hanya aku sorang sahaja yang tiada di rumah ketiak eid....wait...aku rasa aku baru sahaja typo di situ...Damnit~ Retype. 'Dulu hanya aku sorang sahaja yang tiada di rumah KETIKA eid' jadi tak terasa pon yang rumah itu tak lengkap.

     Cuma aku berharap aku segera sembuh kerana terlalu banyak jemputan ke majlis perkahwinan kawan-kawan terutama selepas eid nanti. Adoi~ harap-harap sebelum eid aku dah betul-betul sihat. Okla tak dak idea lagi nak merepet kerepek & merepek. Salam Ramadhan untuk semua.
 "air cincau letak sepat, (ada ke?hahaah)
 suka susu campur dalam air carrot,
 Jadikan Ramadhan untuk beribadat,
 Bukan untuk kasi kempis perut"

"Jika tiap-tiap amal ibadah itu nampak ganjarannya turun dari langit dalam bentuk emas permata, nescaya tiada 1 manusia pon di dunia ini akan melepaskan peluang itu untuk beramal. Sengaja disembunyikan segala darjat ketinggian & ganjaran amal ibadah itu semata-mata untuk melihat KEIKHLASAN hambanya dalam beramal ibadat. Jika tiap-tiap manusia itu ikhlas dalam beramal nescaya makin BERTAMBAH ganjarannya. Yakinlah ALLAH itu MAHA PEMURAH"

                                                                                                                           Sekian lot of love from Karipap Basi       




No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget